Ahoj všichni, vítám vás u dnešního článku 😊
Svíčkovou jsem neměla ani nepamatuji. Můj taťka vždy dělal tu nejlepší svíčkovou a nikdy jsem neměla problém sníst klidně dva plné talíře s pěti knedlama. Pak mi byla zjištěna intolerance na laktózu a na svíčkovou jsem úplně zapomněla.Naštěstí mám moc hodnou maminku, která mi dnes svíčkovou udělala bez smetany ( jenom rozmixovaná zelenina).
Myslím si, že spoustu lidí se houskovým knedlíkům vyhýbá velikým obloukem a právě pro vás jsem dnes sepsala recept na celerové knedlíky.
Co budeme potřebovat?
(na tři malé "bobíky" - cca. 7 malých knedlíků)
- menší půlka celeru
- dvě vajíčka ( oddělit bílky)
- koření - sůl, pepř
- olej, nebo máslo na vymazání hrníčků
- ostatní dle libosti - např.: cibulka, česnek, jarní cibulka, pažitka atd...
1) Jako první si nastrouháme celer na jemno, ze kterého pak vymačkáme šťávu.
2) Oddělíme žloutky od bílku. Bílky vyšleháme.
3) K nastrouhaném a vymačkanému celeru přidáme žloutky a koření. Já přidala sůl, pepř, cibulku a česnek.
4) Nakonec vmícháme všlehané bílky
5) Připravíme si hrnečky, které vymažeme olejem nebo máslem ( já použila ghee). Vymazané hrníčky plníme směsí asi do půlky ( při větším množství by se nám knedlík nemusel udělat) a dáme je do mikrovlnky na 5 minut.

6) Po pěti minutách vyndáme hrníčky z mikrovlnky a vyklepneme z nich knedlíky.
Pak už knedlíky nakrájíme na plátky, nandáme na talíř a máme hotovo.
Komentáře
Okomentovat