Přeskočit na hlavní obsah

RECEPT #1/ Celerový knedlík z mikrovlnky


Ahoj všichni, vítám vás u dnešního článku 😊

Svíčkovou jsem neměla ani nepamatuji. Můj taťka vždy dělal tu nejlepší svíčkovou a nikdy jsem neměla problém sníst klidně dva plné talíře s pěti knedlama. Pak mi byla zjištěna intolerance na laktózu a na svíčkovou jsem úplně zapomněla.
Naštěstí mám moc hodnou maminku, která mi dnes svíčkovou udělala bez smetany ( jenom rozmixovaná zelenina).
Myslím si, že spoustu lidí se houskovým knedlíkům vyhýbá velikým obloukem a právě pro vás jsem dnes sepsala recept na celerové knedlíky. 

Co budeme potřebovat?
(na tři malé "bobíky" - cca. 7 malých knedlíků)
  • menší půlka celeru
  • dvě vajíčka ( oddělit bílky)
  • koření - sůl, pepř
  • olej, nebo máslo na vymazání hrníčků
  • ostatní dle libosti - např.: cibulka, česnek, jarní cibulka, pažitka atd...


1) Jako první si nastrouháme celer na jemno, ze kterého pak vymačkáme šťávu. 


2) Oddělíme žloutky od bílku. Bílky vyšleháme.


3) K nastrouhaném a vymačkanému celeru přidáme žloutky a koření. Já přidala sůl, pepř, cibulku a česnek.


4) Nakonec vmícháme všlehané bílky


5) Připravíme si hrnečky, které vymažeme olejem nebo máslem ( já použila ghee). Vymazané hrníčky plníme směsí asi do půlky ( při větším množství by se nám knedlík nemusel udělat) a dáme je do mikrovlnky na 5 minut.




6) Po pěti minutách vyndáme hrníčky z mikrovlnky a vyklepneme z nich knedlíky. 



Pak už knedlíky nakrájíme na plátky, nandáme na talíř a máme hotovo.

Komentáře