Ahoj všichni! :)
Vítám vás u dnešního Co jsem dnes jedla.
Snídaně
Střídá se u mě období, kdy buď snídám vajíčka nebo kaši. Momentálně každé ráno připravuji kaši. Nejvíc mě na ní baví to, jak se dá připravit na milion způsobů. Nejčastěji ji připravuji z ovesných nebo jáhlových vloček. Už jsem ale zahlédla v obchodě pohankové nebo quinoa vločky - ty mě moc zaujaly. Pokud s nimi máte někdo zkušenost tak prosím napište.😉😊

Z čeho přesně jsem kaši připravovala?
Kaši jsem ozdobila ovocem (banán a mango, které jsem si v poslední době velmi oblíbila), konopnými semínky, kokosovými plátky a kešu + lískooříškovým máslem.
Oběd
Batátové hranolky s kuřecím masem a špenátem
Batáty buď milujete nebo nenávidíte. Já patřím do skupiny milovníků. Batáty jsem ze začátku moc nemusela, ale přišla jsem jim na chuť a teď bych je mohla jíst klidně každý den.😋😄😃
Batáty mají nižší glykemický index, než brambory obyčejné. Také obsahují méně odolných škrobů, takže se lépe tráví. Batáty obsahují velké množství vitamínů a minerálů. Jsou bohaté na vitamín A, obsahují také vitamín B6, C, K, vápník, hořčík, draslík a železo. V neposlední řadě jsou bohaté na betakaroten. Oproti obyčejným bramborám mají také méně kalorií, více vlákniny a méně sacharidů.
Svačina
3x pohankový chlebíček / šunka+sýr; kešu máslo a banán; lučina a fíková marmeláda
Večeři už jsem nefotila,měla jsem míchaná vajíčka a ty moc fotogenické nejsou. 😃🙆
Doufám, že se vám dnešní článek líbil,a že jsem vás třeba i trochu inspirovala.
Mějte se krásně, Moni
*********************************************************************************
Hi guys! :)
Today I'm gonna show you What I Eat In A Day.
Breakfast
I always make an porridge or eggs for breakfast. Today I made for myself a porridge from oat and millet flakes. You can make your porridge in many ways.
From what did I make my porridge?
- chia seeds
- psyllium
- millet and oat flakes
- cinnamon
- maca
- date syrup
I put fresh fruits ( banana and mango - which is now my favorite fruit), hemp seeds, coconut flakes and cashew + hazelnut butter on my porridge.
Lunch
Sweet potatoe fries with chicken breast and spinach.
Sweet potatoes - You only love them or hate them, there is no other option. I belong to a group of those who love them. I didn't like them at first, but now ? I could eat them everyday.
They have lower glycemic index than plain potatoes. They also contain less resistant starch, so they are better for your digestion. They contain a large amount of vitamins and minerals. They are rich in vitamin A, they also contain vitamin B6, C, K, calcium, magnesium, potassium and iron. Last but not least, they are rich in betacarotene. Compared to plain potatoes, they also have fewer calories, more fiber and less carbohydrates.
Snack
3x buckwheat bread with / ham + cheese; butter spread and fig marmelade; cashew butter and banana
I did not take a photo of my dinner because I had only scrambled eggs and they are not so photogenic.😃🙆
I hope you like today's article and hopefully I may inspired you a bit.
Have a beautiful day, see you soon, Moni :)
Komentáře
Okomentovat