Přeskočit na hlavní obsah

RECEPT #1/ Celerový knedlík z mikrovlnky


Ahoj všichni, vítám vás u dnešního článku 😊

Svíčkovou jsem neměla ani nepamatuji. Můj taťka vždy dělal tu nejlepší svíčkovou a nikdy jsem neměla problém sníst klidně dva plné talíře s pěti knedlama. Pak mi byla zjištěna intolerance na laktózu a na svíčkovou jsem úplně zapomněla.
Naštěstí mám moc hodnou maminku, která mi dnes svíčkovou udělala bez smetany ( jenom rozmixovaná zelenina).
Myslím si, že spoustu lidí se houskovým knedlíkům vyhýbá velikým obloukem a právě pro vás jsem dnes sepsala recept na celerové knedlíky. 

Co budeme potřebovat?
(na tři malé "bobíky" - cca. 7 malých knedlíků)
  • menší půlka celeru
  • dvě vajíčka ( oddělit bílky)
  • koření - sůl, pepř
  • olej, nebo máslo na vymazání hrníčků
  • ostatní dle libosti - např.: cibulka, česnek, jarní cibulka, pažitka atd...


1) Jako první si nastrouháme celer na jemno, ze kterého pak vymačkáme šťávu. 


2) Oddělíme žloutky od bílku. Bílky vyšleháme.


3) K nastrouhaném a vymačkanému celeru přidáme žloutky a koření. Já přidala sůl, pepř, cibulku a česnek.


4) Nakonec vmícháme všlehané bílky


5) Připravíme si hrnečky, které vymažeme olejem nebo máslem ( já použila ghee). Vymazané hrníčky plníme směsí asi do půlky ( při větším množství by se nám knedlík nemusel udělat) a dáme je do mikrovlnky na 5 minut.




6) Po pěti minutách vyndáme hrníčky z mikrovlnky a vyklepneme z nich knedlíky. 



Pak už knedlíky nakrájíme na plátky, nandáme na talíř a máme hotovo.

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

BODY&SELF POSITIVITY #5 /závislost na zdravém životním stylu? (CZ & EN)

Ráno vstávám v pět, abych toho hodně za den stihla. Vypiju sklenici vody s citronem, zapiju chlorellu a ještě nějaký vitamíny, který ani nevím na co jsou. Potom jdu běhat. Nalačno, protože tak spalím víc kalorií. Po běhu si dám míchaný vajíčka, ale bez oleje a s kouskem žitného chleba, protože ráno ještě sacharidy můžu. Potom jdu na dlouhou procházku se psem, abych nachodila nějaký ty kroky na fitbit. Vracím se hladová, ale jelikož ještě nebylo 13 hodin tak se jenom pořádně napiju. Neustále se dívám na hodinky a odpočítávám minuty. A konečně 13:00, můžu se najíst... Opravdu ? V poslední době se zdravý životní styl stává po celém světě trendem a těžko říct, jestli je to správně. Samozřejmě, že zdraví je opravdu velmi důležité a že sportem a zdravou stravou toho tolik nepokazíte, ale všeho moc škodí.  Už jste slyšeli o ortorexii?   Posedlost zdravým jídlem, vytváření vlastních pravidel stravování, jídelníček na týden dopředu, dlouhé hodiny strávené cv...

OCHUTNÁVÁM / Patifu - tofu paštiky

Ahoj všichni! Přicházím   s recenzí na  PATIFU paštiky , které určitě všichni znáte. A kdo je neznáte, tak právě teď poznáte! :-) Patifu paštiky jsou vyrobené z tofu ( jak už trochu napovídá název). Jde o český výrobek od firmy Veto. Velmi  mile  mě  překvapilo, že paštiky jsou  z tofu, které si firma samo vyrábí a poté dává do pomazánek.  Veto se výrobě tofu věnuje již přes 20 let a používá zásadně certifikovanou a testovanou sóju bez genetické modifikace.  Díky jejich složení jsou vhodné pro vegany, vegetariány i celiaky. Neobsahují konzervanty glutamáty a  při pokojové teplotě se na něm nevytváří žádná vrstva tekutého tuku. Cena paštik se pohybuje kolem 20-30 KČ. ( 29,- (Country life) ) Patifu má celkem 9 příchutí. Skvěle se hodí jako svačinka do školy, či do práce. Když jsme je s mamkou v obchodě objevily, hned mě napadlo jich pár vyzkoušet a napsat vám moji stručnou recenzi. Tak jdeme na to! Složení Každá paštika má zá...